Last week was my week without bread and this is the result:


Breakfast day 1: Greek yoghurt with chiaseeds, blackberries, nuts and coconut rasp


Lunch day 2: Spinach, sweet paprika, quinoa, cherry tomatoes, cottage cheese, cumin


Breakfast day 3: Oatmeal made with almond milk, blackberries and raspberries, coconut rasp. Smoothie of banana and summer fruit with chiaseeds


Lunch day 3: same as day 2 but without cottage cheese and with an egg


Breakfast day 4: Oatmeal again, with apple, nuts and cinnamon


Lunch day 4: Rucola with an egg with mushrooms


Breakfast day 5: Greek yoghurt with banana, summer fruit, chia seeds and coconut rasp

But… after day 5 it stopped. I couldn’t complete the whole seven days as I was babysitting my little niece so I slept at my sisters place and when we had lunch I couldn’t resist the bread! Their bread from the bakery is SO good!

Well, besides my early stop I think this week went pretty well. Especially the breakfasts, it was no problem changing my daily breakfast bread into something new. The lunch however was not that easy and I’m still struggling with that. I find it really difficult to find something to bring along with you during lunchtime! This week, I was at home most of the time but it costs me so much time to prepare lunch! I study a lot in the library so I’m looking for a great lunch which I can take with me. Do you have any suggestions? Would love to hear them!

Comments

7 Comments

Post a comment
 1. June 7, 2013

  your breakfasts and lunches look good! i usually eat a sandwich if i have to take lunch with me, but another easy thing is any kind of a cold pasta salad:-) it’s handy to take with you to uni/work, doesn’t take too long to prepare and you can do it the day before! x

 2. June 7, 2013

  Hmmm! Ziet er allemaal heerlijk uit! Ik probeer het ook, maar dan uitsluitend met mijn ontbijt. En dan snij ik meestal twee stukken fruit in stukjes en dan met wat yoghurt. Soms doe ik daar dan nog wat havermout bij voor wat afwisseling. Lunch zonder brood is inderdaad echt heel moeilijk! En brood is gewoon ook zo goedkoop! Als student is dat zeker een pluspunt.

 3. June 7, 2013

  Ik ben zelf niet zo’n brood fan, dus dit is goeie inspiratie! (Tenzij brood supervers is, eet ik het niet zo graag, en ik lust ook niet zoveel van beleg precies, dat maakt het wat eentonig vaak, zeker als je alleen boodschappen moet doen is het moeilijk om verschillende dingen in huis te hebben zonder dat ze slecht worden! Maar het is wel beter voor de portemonnee natuurlijk dan slaatjes… Eeuwig dilemma hier!)

  Mijn tips: soep in een thermos (al eet ik daar wel brood bij, anders vult het niet genoeg vind ik), koude slaatjes en overschot van het avondmaal van de dag voordien, al hangt dat er natuurlijk vanaf of je een microgolf ter beschikking hebt!

 4. June 7, 2013

  Fijne foto’s en ziet er allemaal heerlijk uit.

 5. June 7, 2013

  De banaan-ei pannenkoekjes waar de blogwereld inmiddels mee vol staat zijn echt heel lekker! En verder: soep (maat dat is ook lekkerder mét brood…)!

 6. June 9, 2013

  Heerlijk! Lijkt veel op de dingetjes die ik tegenwoordig maak. 🙂

Trackbacks & Pingbacks

 1. Feelgood breakfast | Explore Everyday

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS